5 jaar MS Zorg Nederland!

Vandaag precies vijf jaar geleden is MS Zorg Nederland opgericht. De stichting is voortgekomen uit twee lokale initiatieven binnen de regionale netwerken in Eindhoven en Zuid-Holland Noord / Haarlemmermeer-Kennemerland Zuid voor het verbeteren van de zorg voor mensen met MS. Dit met als doel dat iedereen in Nederland met MS laagdrempelig toegang krijgt tot deskundige multidisciplinaire zorg, bij voorkeur in de eigen directe omgeving, in iedere fase van de ziekte en met zoveel mogelijk eigen regie.

De afgelopen vijf jaar zijn omgevlogen en MS Zorg Nederland is uitgegroeid tot een volwaardig landelijk partner binnen de MS zorg. Inmiddels zijn er 19 regionale netwerken, waarbinnen ongeveer 700 zorgverleners actief zijn. Deze netwerken bedienen een derde van Nederland en daarmee ongeveer 5.000 mensen met MS. Zij hebben hierdoor eenvoudig toegang tot inhoudelijk goede en herkenbare zorg. En dit aantal groeit nog ieder jaar met de ambitie om binnen vijf jaar landelijke dekking te realiseren.

MS Zorg Nederland werkt intensief samen met meer dan 15 landelijke organisaties binnen het MS veld, waaronder beroepsverenigingen en patiëntenorganisaties. Daarbij treedt MS Zorg Nederland steeds vaker op als verbindend platform voor het starten van initiatieven voor de verbetering van de zorg voor mensen met MS. Zo is recent de eerste monodisciplinaire richtlijn voor MS verschenen, is een deskundigheidsforum ontstaan op MSweb en werken diverse partijen met elkaar samen om mensen met MS beter objectief te informeren over hun ziekte en behandelmogelijkheden.

Onze doelstelling is nog steeds hetzelfde, namelijk dat iedereen met MS toegang krijgt tot de meest optimale zorg denkbaar. Samen met al onze samenwerkingspartners gaan wij hier de komende vijf jaar vol vertrouwen verder aan werken. Want door het bundelen van krachten en het delen van kennis kan deze toekomstdroom werkelijkheid worden. Wij bedanken iedereen hartelijk voor alle inspanningen en steun in de afgelopen vijf jaar.

Terug naar overzicht

Wij gebruiken alleen functionele cookies.