Nieuws

Voorlichtingsmateriaal over MS

MS Zorg Nederland ontwikkelt samen met inhouds- en ervaringsdeskundigen objectieve informatie over de ziekte MS, de betrokken zorgverleners en de behandelmogelijkheden.

Nieuw medicijn voor relapsing MS

Eind augustus is bekend gemaakt dat cladribine (Mavenclad ®) is goedgekeurd voor de behandeling van mensen met zeer actieve relapsing MS.

Ergotherapierichtlijn Multiple Sclerose beschikbaar!

MS Zorg Nederland heeft de primeur! Wij mogen de nieuwe Ergotherapierichtlijn Multiple Sclerose (MS) alvast exclusief aan onze leden beschikbaar stellen.

Nog enkele plaatsen basisscholing 6 en 7 oktober

Zoals eerder aangekondigd vindt de basisscholing van MS Zorg Nederland dit jaar plaats op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober a.s. in Amersfoort. Ben of ken je zorgverleners voor wie lidmaatschap bij MS Zorg Nederland interessant is? Dan is dit het moment om aan te sluiten!

Oproep voor deelname vervolgonderzoek neurologische zorg

MS Zorg Nederland heeft in een pilot studie onderzocht hoeveel mensen met MS onder actieve begeleiding staan van een neuroloog. MS Zorg Nederland en MS Vereniging Nederland nemen initiatief voor een vervolgstudie naar dit onderwerp en nodigen mensen met MS uit tot het invullen van een korte vragenlijst.

Ontwikkeling landelijk zorgprogramma MS

Zorginstituut Nederland heeft de opdracht gekregen om nog dit jaar tot een landelijk zorgprogramma te komen voor de chronische fase van MS. MS Zorg Nederland en samenwerkingspartner Verenso zijn inhoudelijk nauw bij dit proces betrokken.

Verkoelende hulpmiddelen tijdens tropische temperaturen

Er is een waarschuwing afgegeven voor de hitte van de komende dagen. Een aantal hulpmiddelen kunnen de komende periode zorgen voor extra verkoeling en voorkomen dat bij mensen met MS de klachten tijdelijk verergeren.

Groot deel van mensen met MS niet onder neurologische controle

In een pilot onderzoek heeft MS Zorg Nederland onderzocht hoeveel mensen met MS daadwerkelijk onder actieve begeleiding staan van een neuroloog. De resultaten wekken sterk de indruk dat de zorg voor mensen met MS, en dan vooral in de latere fase van de ziekte, suboptimaal is.

Samenwerking Verenso en MS Zorg Nederland

Verenso heeft toegezegd actief met MS Zorg Nederland te zullen meedenken over het verder verbeteren van de zorg voor mensen met MS in de chronische latere fase van de ziekte.

Wereld MS dag 2017

https://mszorgnederland.nl/wp-content/uploads/fly-images/608/content-8-1040x0.jpg

Wij gebruiken alleen functionele cookies.