Nieuws

Inschrijving basisscholing 2022 start binnenkort

Op 23 en 24 september 2022 is het weer zover; dan wordt een nieuwe lichting van zorgverleners geschoold in het behandelen van mensen met MS.

MS Talk: NMO(SD)

Een aandoening waar de laatste tijd meer aandacht voor is, is NMO(SD). Wat is dit voor aandoening, wat zijn de overeenkomsten en verschillen met MS en hoe is dit te behandelen? zijn vragen waarover Gerald Hengstman, neuroloog en Nanda Felderhof, MS ervaringsdeskundige , met elkaar in gesprek gaan in deze nieuwste aflevering van MS Talk.

MS Talk: Darmproblemen en Blaasklachten

Er zijn 2 nieuwe MS Talks verschenen: MS en Darmproblemen en MS en Blaasklachten. Bekijk of luister ze hier!

Nascholing 25 maart 2022 is vol!

Programma multidisciplinaire nascholing MS Zorg Nederland

Nascholing Stemming en Cognitie bij MS op vrijdag 25 maart 2022.

Save the Date; nascholing 25 maart 2022

Dit jaar is het thema van deze dag 'Stemming en Cognitie bij MS', een onderwerp dat voor alle disciplines relevant is. We zijn er trots op te kunnen mededelen dat Hanneke Hulst, hoogleraar stemming en cognitie bij MS aan de Universiteit van Leiden onze hoofdspreker is deze dag. Zij zal dit onderwerp van een wetenschappelijke, maar ook van een zeer praktische kant belichten.

MS Talk Special: Stamceltherapie

Afgelopen december is er weer een special verschenen van MS Talk. Het onderwerp was stamceltherapie bij MS. Omdat er zoveel over dit onderwerp te vertellen is hebben we besloten om er een drieluik van te maken.

MS Talk: Jong & MS

Veel mensen krijgen de diagnose MS als ze jong zijn. Tussen de 20 en de 40 jaar. Je bent dan in de bloei van je leven, staat aan het begin van je carrière en wil wellicht een gezin stichten. Op zo'n moment zo'n diagnose krijgen heeft een grote impact. Is er voor deze groep mensen voldoende aandacht en informatie te vinden?

MS Talk: 3e Coronavaccinatie bij MS; Ja of Nee?

Momenteel is er in de media veel te doen over een 3e vaccinatie bij kwetsbare mensen. Vallen MS patiënten ook onder deze groep? Wat is het advies en speelt MS remmende medicatie hierbij een rol?

MS Talk: Nieuwe MS Medicatie

De ontwikkelingen rondom MS medicatie gaan razendsnel. Er zijn dit jaar nieuwe middelen op de markt gekomen en er zit er nog eentje aan te komen op korte termijn. Ook de reeds bestaande medicatie is aan veranderingen onderhevig.
https://mszorgnederland.nl/wp-content/uploads/fly-images/608/content-8-1040x0.jpg

Wij gebruiken alleen functionele cookies.