Nieuws

Nu ook een podcast!

MS Talk is er vanaf nu ook als podcast.

MS Talk: MS en Naasten

MS heb je niet alleen. Welke invloed heeft het hebben van MS op je partner, kinderen en ouders? Worden deze mensen ook gezien en gehoord? Waar kunnen ze tegenaan lopen en wat kun je doen indien je als naaste van een MS patiënt vastloopt?

Nieuwe Facebookpagina

Like onze nieuwe Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom MS en MS Zorg Nederland.

MS Talk: MS en Verwerking

Voor iemand die de diagnose MS krijgt kan alles van het een op het andere moment veranderen. Hoe ga je hier mee om? Is het verwerken van de diagnose iets wat je eenmalig doet of is dit een voortdurend proces? Welke stappen zijn noodzakelijk om hierbij te doorlopen?

MS Talk: Upendo

Binnenkort opent Upendo haar deuren in Boxtel. Een kliniek die staat voor optimale zorg voor mensen met MS en hun naasten. Wat is de visie achter Upendo en hoe gaat de zorg die ze bieden er concreet uitzien?

MS Talk: MS en Energieverdeling

In deze aflevering verdiepen we ons verder in de vermoeidheid die bij veel mensen met MS een grote rol speelt. Kun je winst halen uit het beter verdelen en organiseren van je energie? Hoe pak je zoiets aan en wie kan je daarbij helpen? In deze video is Gerald Hengstman, neuroloog, in gesprek met Thekla Essers, ergotherapeut en Nanda Felderhof, ervaringsdeskundige.

MS Talk: MS en Lopen

In deze MS Talk gaan dr. Gerald Hengstman, neuroloog en Nanda Felderhof, ervaringsdeskundige in gesprek met dr. Anneke van Druenen, revalidatie arts over problemen die bij het lopen kunnen ontstaan als je MS hebt. Welke problemen kun je ervaren? Is er iets aan te doen en wanneer kun je contact opnemen met een revalidatiearts? zijn onder meer vragen die in deze aflevering aan bod komen.

MS Talk: MS en het Coronavaccin

Inmiddels is het vaccineren tegen Corona begonnen, maar hoe zit het met de veiligheid van dit vaccin? Zeker in combinatie met MS en MS medicatie. Wat zijn de laatste inzichten en hebben MS patiënten voorrang bij de vaccinatie? Is er een grotere kans op een schub na vaccinatie?

Basisscholing MS Zorg Nederland 2021

De basisscholing van MS Zorg Nederland zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober a.s. Tijdens deze tweedaagse scholing zullen zorgverleners, die een onderdeel gaan vormen van één van de multidisciplinaire regionale zorgnetwerken van MS Zorg Nederland, geschoold worden in de achtergronden van MS, MS behandelingen en hoe gezamenlijk te komen tot de best mogelijke zorg denkbaar.

MS Talk Kerstspecial 2020

In de special beantwoorden we vragen die we hebben ontvangen van onze kijkers. Zijn er nieuwe inzichten over MS bij Corona? Is er een alternatief voor Methylprednisolon als medicijn bij een schub? Kun je zonder gevaar wietolie gebruiken en waarom is er nog geen stamceltherapie bij MS mogelijk in Nederland? Op deze en andere vragen geeft Gerald Hengstman, neuroloog antwoord in deze feestelijke aflevering.
https://mszorgnederland.nl/wp-content/uploads/fly-images/608/content-8-1040x0.jpg

Wij gebruiken alleen functionele cookies.