Nieuws

MS Talk: Zelf de regie in handen; of niet?

Kun je als MS patiënt zelf bepalen hoe je behandeling eruit ziet? En zo ja, zijn hier grenzen aan wat mogelijk is? In deze aflevering van MS Talk zijn Gerald Hengstman, neuroloog en Nanda Felderhof, ervaringsdeskundige in gesprek met Anja van den Bemt, voormalig MS verpleegkundige met 20 jaar ervaring.

MS Talk: Oproep!

Komende tijd gaan we in verband met de feestdagen een MS Talk Special opnemen, dit zal een Q&A worden. Dus grijp je kans en stel je vraag en wie weet behandelen wij deze in de volgende aflevering! Stel je vraag via info@mszorgnederland.nl of laat een berichtje achter in de comments.

MS Talk: MS en Pijn

Het is een groot misverstand dat MS geen pijn doet. MS kan zenuwpijn of aangezichtspijn veroorzaken, maar ook door bijvoorbeeld een veranderd looppatroon kun je pijnklachten krijgen. Is hier iets aan te doen en zo ja, wat dan?

MS Talk: MS en Voeding

Dat een gezonde leefstijl en gezonde voeding bij MS een aangetoond positief resultaat heeft weten we. Maar wát is dan gezonde voeding? Waar moet je op letten als je gezond wil eten en MS hebt?

MS Talk: MS en Zwangerschap

MS kan al op relatief jonge leeftijd (meestal tussen de 20-40 jaar) worden vastgesteld. Precies de periode in het leven wanneer een kinderwens een rol kan gaan spelen. Is het hebben van MS een reden om niet aan kinderen te beginnen? Met welke dilemma's kun je te maken krijgen? Zijn er risico's aan verbonden?

MS Talk Extra: MS en Corona

In een samenwerking met de MS Vereniging Nederland brengen we verslag uit van MS Virtual 2020; het grootste MS congres wereldwijd. De impact van het corona-virus wordt weer steeds groter nu we aan het begin van de tweede golf staan. Wat hebben we geleerd over corona en MS in de eerste helft van dit jaar?

MS Talk Extra: MS en Veroudering

In een samenwerking met de MS Vereniging Nederland brengen we verslag uit van MS Virtual 2020; het grootste MS congres wereldwijd. Met het ouder worden verandert de ziekte MS. Terugvallen treden minder vaak op, progressie kan zijn intrede doen. Hoe zit dat eigenlijk en wat kun je eraan doen?

MS Talk Extra: Vermoeidheid

In een samenwerking met de MS Vereniging Nederland brengen we verslag uit van MS Virtual 2020; het grootste MS congres wereldwijd. Volgens onderzoeken zijn er verschillende factoren die een positieve rol spelen bij vermoeidheid veroorzaakt door MS. Zo blijken cognitieve gedragstherapie, bewegen en gezonde voeding daar voorbeelden van te zijn.

MS Talk Extra: Herstel van schade aan Myeline

In een samenwerking met de MS Vereniging Nederland brengen we verslag uit van MS Virtual 2020; het grootste MS congres wereldwijd. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de schade veroorzaakt door MS te herstellen. Maar hoe ver is men nu als het gaat om remyelinisatie?

MS Talk Extra: De invloed van leefstijl op het ontwikkelen van MS

In een samenwerking met de MS Vereniging Nederland brengen we verslag uit van MS Virtual 2020; het grootste MS congres wereldwijd. Deze aflevering gaat over welke factoren een rol kunnen spelen bij het wel of niet krijgen van MS. Maar kun je door deze factoren te beïnvloeden ook invloed uitoefenen op het beloop van de ziekte? Wat zijn hierover de laatste inzichten?
https://mszorgnederland.nl/wp-content/uploads/fly-images/608/content-8-1040x0.jpg

Wij gebruiken alleen functionele cookies.