Nieuws

MS Talk: MS en Geheugen

In deze aflevering van MS Talk hebben we het over het geheugen (cognitie). 50% van alle mensen met MS krijgen te maken met cognitieve klachten. Dit kan op elke leeftijd en in elk stadium van de ziekte. Hoe herken je deze klachten? Hoe kun je ze onderzoeken? Kun je er wat aan doen en wat is de prognose?

MSTalk Extra: Medicatie; de nieuwste inzichten

In een samenwerking met de MS Vereniging Nederland brengen we verslag uit van MS Virtual 2020; het grootste MS congres wereldwijd. Deze eerste aflevering gaat over de nieuwste inzichten die er zijn over MS remmende medicatie.

MS Talk: De meerwaarde van de Vereniging voor MS Patiënten

Deze aflevering van MS Talk gaat over het belang van de MS Vereniging Nederland. Veel mensen weten dat de vereniging zorgt voor informatie voorziening en dat ze lotgenotencontact mogelijk maken, maar ze doen nog veel meer.

Nascholing MS Zorg Nederland vrijdag 9 oktober ONLINE vanwege strengere corona-maatregelen

De landelijke nascholing van MS Zorg Nederland op vrijdag 9 oktober zal online plaats vinden. Zoals eerder aangegeven is de opzet van de scholing dusdanig dat deze hoe dan ook door kan gaan: live op locatie indien mogelijk, virtueel online indien noodzakelijk. Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat het aantal corona-besmettingen de afgelopen weken weer aan het toenemen is en dat geleidelijk een aantal maatregelen aangescherpt worden. Dit heeft ons doen besluiten om de nascholing in oktober online te laten plaats vinden in plaats van live op locatie.

MS Talk: MS Medicatie: Behandeling op maat

Waarom krijgt iedereen dezelfde dosis medicatie met dezelfde interval terwijl we als mensen allemaal verschillend zijn? In deze aflevering van MS Talk legt neuroloog dr. Hengstman uit hoe het gebruik van Tysabri en Ocrevus meer wordt afgestemd op de persoon en wat hier de positieve gevolgen van zijn en wat dit precies met de Coronacrisis te maken heeft.

Esra Colastica, results coach gericht op ondernemers in de zorg, zal deelnemers nascholing MS Zorg Nederland prikkelen met out-of-the-box denken.

Esra Colastica is result coach gericht op ondernemers in de zorg. Zij zal op zeer prikkelende en onorthodoxe wijze deelnemers aan de nascholing gaan prikkelen om echt out-of-the-box te denken met als doel dat zorgverleners en zorgondernemingen, wat er ook gebeurt, nu en in de toekomst de optimale zorg kunnen blijven verlenen.

MS Talk: MS en Corona, zelf je weerstand verbeteren

Er wordt veel geschreven en gesproken over de risicofactoren die er zijn voor een ernstig verloop van een Corona-infectie. Het hebben van MS hoort daar gelukkig niet bij. En, zoals we recent weergaven, ook het gebruik van de meeste MS remmende medicijnen maakt iemand niet kwetsbaarder.

MS Talk: over MS en warmte

Een warme zomerdag. Voor de meesten een heerlijk vooruitzicht. Voor veel mensen met MS echter een verschrikking. Hoe zit dat nu eigenlijk met MS en warmte? Waarom hebben zoveel mensen er last van? En wat voelen ze dan? En wat kun je eraan doen?

MS Talk: De Diagnose MS; en dan?

Op een dag krijg je de diagnose MS. En dan? Met welke emoties krijg je te maken? Welke stappen kun je ondernemen? Hoe vertel je het aan je omgeving?

Inschrijving nascholing oktober geopend

Vanaf vandaag is inschrijving mogelijk voor de nascholing op 9 oktober a.s. voor MS zorgverleners. Kijk hier voor meer informatie.
https://mszorgnederland.nl/wp-content/uploads/fly-images/608/content-8-1040x0.jpg

Wij gebruiken alleen functionele cookies.