Nieuws

Fijne dag van de dietist!

Basisscholing 2018 geannuleerd

Helaas zal om logistieke redenen de basisscholing dit jaar niet doorgaan. Daardoor zal ook de start van het nieuwe netwerk Lelystad - Emmeloord uitgesteld worden.

Scholingsaanbod Nieuw Unicum: multidisciplinaire behandeling bij MS

Nieuw Unicum te Zandvoort organiseert op 2 oktober a.s. een eendaagse scholing gericht op de multidisciplinaire behandeling van MS.

Eerste monodisciplinaire MS nascholing op 5 oktober

Op vrijdag 5 oktober a.s. vindt de eerste monodisciplinaire nascholing plaats voor MS zorgverleners.

Kennisspel over MS gestart

Op initiatief van de MS Vereniging Nederland is, in samenwerking met MS Zorg Nederland, het kennisspel MS ontwikkeld. Met behulp van dit kennisspel kan spelenderwijs jouw kennis over MS getoetst en vergroot worden. Iedereen kan zich nu gratis en vrijblijvend aanmelden voor dit leuke en informatieve spel!

Oproep: stichting MS-Anders zoekt deelnemers voor het programma 'Anders eten bij MS!'

Stichting MS-Anders organiseert samen met Voeding Leeft een nieuwe ronde van het programma 'Anders eten bij MS'. Een programma dat in september 2018 start, in totaal 3 maanden duurt en waaraan 225 MS-patienten kunnen deelnemen.

Start regionaal netwerk Emmeloord - Lelystad

MS Zorg Nederland is zeer verheugd om aan te kondigen dat in de loop van dit jaar het regionaal multidisciplinair MS zorgnetwerk Emmeloord-Lelystad zal gaan starten.

Oproep tot heroverweging vergoeding Fampyra

Vanavond heeft Radar aandacht besteed aan de discussie rondom de vergoeding van Fampyra. MS Zorg Nederland verbaast zich over het besluit om het medicijn niet op te nemen in het basispakket en roept op tot heroverweging.

Fampyra gratis voor deelnemers studies

Eerder werd bekend dat het medicijn Fampyra niet langer vergoed wordt. Recent heeft Biogen bekend gemaakt het medicijn van 1 april tot eind 2018 gratis beschikbaar te stellen aan de deelnemers van drie studies.

Stop onderzoek neurologische zorg

In september heeft MS Zorg Nederland initiatief genomen voor een vervolgonderzoek naar neurologische zorg voor mensen met MS. Inmiddels is dit onderzoek stopgezet.
https://mszorgnederland.nl/wp-content/uploads/fly-images/608/content-8-1040x0.jpg

Wij gebruiken alleen functionele cookies.