Nieuws

Fampyra niet meer vergoed

Het medicijn Fampyra (Fampridine) is sinds enkele jaren geregistreerd voor de behandeling van MS. Begin deze week heeft ZIN de minister van VWS geadviseerd om dit medicijn niet op te nemen in de basisverzekering, waardoor het vanaf 1 april 2018 niet langer vergoed zal worden.

Ocrevus in basispakket

Ocrevus (Ocrelizumab) wordt vanaf 1 maart 2018 volledig vergoed. Het medicijn is bedoeld voor de behandeling van volwassen patienten met actieve Relapsing en actieve Primair Progressieve Multiple Sclerose.

Mavenclad volledig vergoed

Mavenclad (Cladribine tabletten) wordt vanaf 1 maart 2018 toegelaten tot het basispakket. Het medicijn is bedoeld voor de behandeling van volwassen patienten met zeer actieve Relapsing Multipele Sclerose (RMS).

Beeindiging samenwerking MS Monitor

Recent heeft MS Zorg Nederland besloten om de samenwerking met Stichting MS Monitor te beeindigen.

Zorg dat je blijft plakken!

Sinds september is de MS Zorg Nederland raamsticker in omloop. Oproep aan onze leden: heb jij je raamsticker al geplakt? Deel dit en help hiermee de zichtbaarheid van MS Zorg Nederland verder vergroten!

Nieuwe waarschuwing bij gebruik Zinbryta

Begin dit jaar kwam het geneesmiddel daclizumab (Zinbryta) beschikbaar voor de behandeling van mensen met relapsing MS. Zeer recent heeft het Europese geneesmiddelenagentschap (EMA) een nieuwe waarschuwing afgegeven voor het gebruik van Zinbryta.

Positief besluit over ocrelizumab

Recent heeft de Europese registratieautoriteit EMA een positief besluit genomen over de registratie van het geneesmiddel ocrelizumab voor relapsing MS en progressieve MS.

Belangrijke MS ontwikkelingen vanaf ECTRIMS

Van 25 tot 28 oktober 2017 was neuroloog en bestuurslid Gerald Hengstman aanwezig bij ECTRIMS, het grootste MS congres ter wereld. De afgelopen dagen deelden wij via onze social media kanalen een aantal belangrijke MS ontwikkelingen, die tijdens dit congres in Parijs zijn gepresenteerd.

Voorlichtingsmateriaal over MS

MS Zorg Nederland ontwikkelt samen met inhouds- en ervaringsdeskundigen objectieve informatie over de ziekte MS, de betrokken zorgverleners en de behandelmogelijkheden.

Nieuw medicijn voor relapsing MS

Eind augustus is bekend gemaakt dat cladribine (Mavenclad ®) is goedgekeurd voor de behandeling van mensen met zeer actieve relapsing MS.
https://mszorgnederland.nl/wp-content/uploads/fly-images/608/content-8-1040x0.jpg

Wij gebruiken alleen functionele cookies.