Deskundigheidsforum MS Zorg Nederland succes!

Het deskundigheidsforum van MS Zorg Nederland binnen MSWeb is op 1 januari jl van start gegaan. Op dit forum kunnen mensen met MS vragen stellen aan deskundige zorgverleners van MS Zorg Nederland. Alle forumgebruikers kunnen deze vraag-antwoord-sessies lezen, maar niet zelf actief participeren. Dit voorkomt het ontstaan van eindeloze discussies terwijl het anderen wel in staat stelt om kennis op te doen. 

De evaluatie van het project na 6 maanden was zeer positief. In totaal werd het forum meer dan 100.000 keer bekeken. Gemiddeld genomen werden vraag-antwoord-sessies 1500 keer gezien, met daarbij uitschieters naar 3000. Het deskundigheidsforum lijkt dus te voorzien in een duidelijke behoefte en lijkt daarnaast te slagen in een van haar doelstellingen, namelijk het verspreiden van objectieve informatie onder mensen met MS. Dit laaste vindt MS Zorg Nederland van groot belang voor het verder optimaliseren van zelfmanagement. 

Deze week besteedt Medisch Contact, het weekblad van de artsenvereniging KNMG, aandacht aan deze unieke samenwerking tussen zorgverleners en patienten middels een nieuwsitem. Meer achtergronden over het deskundigheidsforum zijn te lezen in een evaluatieartikel geschreven door enkele van de initiatiefnemers. 

Terug naar overzicht

Wij gebruiken alleen functionele cookies.