Fijne dag van de dietist!

Vandaag, woensdag 19 september, is het dag van de diëtist. Reden genoeg om even nadrukkelijk stil te staan bij deze beroepsgroep, die sinds 2017 als discipline binnen MS Zorg Nederland actief is.

Inmiddels bestaat ons netwerk uit twintig MS gespecialiseerde diëtisten, verspreid over negentien regio’s. Dat is mooi, want goede voeding is om meerdere redenen belangrijk bij MS. Hiermee kan het lichaam in een betere conditie worden gebracht, wat positief kan bijdragen aan de levenskwaliteit en het voorkomen van complicaties.

Er wordt veel, terecht en onterecht, gesuggereerd over de invloed van goede voeding op de ziekte zelf. Het is van belang dat mensen met MS toegang hebben tot objectieve informatie over dit en andere relevante onderwerpen. Daarom ontwikkelen wij samen met inhouds- en ervaringsdeskundigen voorlichtingsmateriaal over de ziekte MS, de betrokken zorgverleners en de behandelmogelijkheden.

Vandaag, op de dag van de diëtist, lanceren wij graag de voorlichtingsfilm over MS en de diëtist. Hieraan hebben diverse leden van MS Zorg Nederland enthousiast meegewerkt. Dit en ander materiaal is toegankelijk via de website van MS Zorg Nederland. Het aanbod aan voorlichtingsmateriaal wordt de komende periode nog verder uitgebreid. Houd hiervoor onze website en berichtgeving in de gaten.

Ook onze samenwerkingspartner beroepsvereniging de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) laat de dag van de diëtist niet ongemerkt voorbij gaan en zet zich vandaag extra in om de beroepsgroep in beeld te brengen. Op hun website hierover meer informatie.

MS Zorg Nederland wenst alle diëtisten een hele fijne dag! Uiteraard in het bijzonder voor de bij ons aangesloten MS gespecialiseerde diëtisten, die eenvoudig te vinden zijn via zorgzoeker op onze website.

Terug naar overzicht

Wij gebruiken alleen functionele cookies.