MS Talk: Darmproblemen en Blaasklachten

Onlangs zijn er 2 nieuwe MS Talks verschenen. De eerste heeft als onderwerp; MS en Darmproblemen.

Darmproblemen bij mensen met MS komen vaker voor dan wordt gedacht. Waar kunnen mensen last van hebben en is er iets aan te doen? Wordt er genoeg over gesproken in de spreekkamer van de dokters of is het nog altijd een taboe? In deze aflevering is Nanda Felderhof in gesprek met Willemijn Faber, revalidatie arts die veel werkt met MS patiënten en onderzoek doet naar darmproblemen bij MS.

Beluister hier de podcast van deze aflevering of bekijk hier de video.

 

De andere nieuwe aflevering heeft als onderwerp MS en Blaasklachten

Blaasklachten zijn een veel gehoord probleem bij mensen met MS. De meeste patiënten zullen ook wel herkennen dat, indien ze aangeven lichamelijke klachten te hebben, ze gevraagd wordt om urine in te leveren om te kijken of er sprake is van een blaasontsteking. Waarom is dat eigenlijk? En welke blaasklachten kunnen er bij MS ontstaan, en misschien nog wel belangrijker; wat is er aan te doen? Wanneer is het verstandig om een uroloog te raadplegen? Op deze en andere vragen komt in deze aflevering een antwoord. Neuroloog Gerald Hengstman en Nanda Felderhof zijn deze keer in gesprek met uroloog Jakko Nieuwenhuijzen.

Beluister hier de podcast of bekijk hier de video.

Tot onze spijt is de geluidskwaliteit van een deel van deze aflevering niet helemaal zoals deze zou moeten zijn. Onze excuses hiervoor. 

 

 

Terug naar overzicht

Wij gebruiken alleen functionele cookies.