MS Talk Special: Stamceltherapie

Afgelopen december is er weer een special verschenen van MS Talk. Het onderwerp was stamceltherapie bij MS. Omdat er zoveel over dit onderwerp te vertellen is hebben we besloten om er een drieluik van te maken.

In het eerste deel is Nanda Felderhof, ervaringsdeskundige, in gesprek met Ellen Kramer, arts. Zij is gespecialiseerd in stamceltransplantaties en vertelt over de procedures en bijwerkingen van deze therapievorm. Kijk hier deel 1.

In het tweede deel is de gast Boaz Spermon, 5 en een half jaar geleden was hij de eerste Nederlander die een stamceltransplantatie kreeg in verband met MS. Hij praat in deze aflevering openhartig met Nanda Felderhof over zijn ervaringen, de voors en tegens van deze therapie en over hoe het nu met hem gaat. Kijk hier deel 2.

In de laatste aflevering is Gerald Hengstman, neuroloog, aan het woord. Hij vertelt over welke stappen je kunt ondernemen als je een stamceltransplantatie wil ondergaan. Ook verteld hij hoe het er momenteel in Nederland voorstaat als het gaat om de goedkeuring van deze behandeling bij MS. Kijk deel 3 hier.

Terug naar overzicht

Wij gebruiken alleen functionele cookies.