MS heb je niet alleen!

VERGEET ONS NIET!

Gigi (11) uit noodkreet

Twee jaar geleden verloor de nu 11 jarige Gigi haar vader aan de gevolgen van de zenuwziekte multiple sclerose (MS). Dat was een moeilijke tijd maar Gigi gaat niet bij de pakken neerzitten. Ze komt in actie met als doel “dat geen enkel kind nog mee zal maken wat ik heb meegemaakt”. Ze gaat oorbellen maken en verkopen, eerst bij lokale winkel maar al snel op meerdere plekken. Nu, na 2 jaar, is het tijd om Gigi’s verhaal te vertellen aan de wereld en de zorg op te roepen om de kinderen van iemand met een chronische ziekte niet te vergeten.

“Papa had niet alleen MS. Wij, mijn moeder, mijn zus en ik, hadden het ook. Dat was moeilijk. Want hoe moet ik als kind weten wat ik daarmee moet?” zo verwoordt Gigi. Middels haar eigen Facebook pagina en diverse verkooppunten in de regio waar Gigi woont zijn inmiddels haar oorbellen te koop. Met groot succes! Alleen al in 2021 haalt ze ruim €1250 op en in 2022 kwam daar nog eens €1000 bij.

MS Zorg Nederland

Het geld dat Gigi ophaalt, schenkt ze aan Stichting MS Zorg Nederland. Een stichting die 10 jaar geleden is opgericht door de neuroloog van haar vader, dr. Gerald Hengstman en die tot doel heeft om optimale zorg bij MS te realiseren in de nabijheid van de mensen die dit nodig hebben. Dus óok gericht op de kinderen van iemand met MS.

In overleg met Gigi en haar zus en moeder heeft MS Zorg Nederland het ingezamelde geld gebruikt om een campagne te starten zodat vooral zorgverleners die met mensen met MS te maken krijgen, bewust worden van het feit dat ook de mensen om iemand heen geraakt worden door de ziekte. Want alleen door bewustwording kan uiteindelijk de juiste hulp en ondersteuning gevonden worden zodat hopelijk, zoals Gigi stelde “geen kind meer mee hoeft te maken wat ik meegemaakt heb.”

Video en scholing

In een aangrijpende video vertelt Gigi haar verhaal. Ze roept daarmee iedereen op om verder te kijken dan alleen de patiënt. Om oog te hebben voor de kinderen, partners en ouders. Naast deze video organiseert MS Zorg Nederland een scholing in maart voor MS-zorgverleners met als thema “MS heb je niet alleen”. Neuroloog Gerald Hengstman zegt hierover: “MS heb je niet alleen. Een open deur, maar zoals zo vaak met open deuren lopen we er meestal aan voorbij. De impact van MS gaat veel verder dan alleen de persoon met MS. Maar hoe daar oog voor te hebben? En wat daarmee te doen in een zorgsysteem dat alleen gericht is op de persoon met de ziekte?”

“Geen enkel kind mag nog meemaken wat ik meegemaakt heb.” Een krachtige zin die een 9-jarig meisje aangezet heeft tot daadkracht met als doel het zorgsysteem anders te laten kijken. Een zorgsysteem dat er destijds voor gezorgd heeft dat zij meegemaakt heeft wat zij een ander wil besparen. Vergeet ons niet!

Terug naar overzicht
MS heb je niet alleen!
Video: MS heb je niet alleen!

Wij gebruiken alleen functionele cookies.